Att köpa nyproduktion | Franka Bostad

Att köpa nyproduktion hos oss på Franka Bostad är tryggt och har många fördelar.

Att köpa nyproduktion

Att köpa nyproduktion hos oss

Det personliga engagemanget är viktigt för oss på Franka Bostad och vi är måna om att du som köpare känner dig lugn längs vägen från intresseanmälan till tillträde av färdig bostad.

Hos oss kan du vara säker på att ditt köp av din nya bostadsrätt är en trygg process.

1. Intresseanmälan

Våra bostäder lanseras ofta i tidiga skeden på vår hemsida. Då har du möjlighet att anmäla ditt intresse för bostäderna och kommer löpande få information via mail om hur projektet framskrider. När det är dags för säljstart får du en inbjudan så att du är redo när det gäller.

2. Säljstart

När det är dags för säljstart får alla som anmält sitt intresse till ett projekt en inbjudan till VIP-säljstart. Hur säljstarten går till informerar vi tydligt om i de informationsmail som skickas ut. Projektens mäklare kontaktar dig sedan så att du kan ställa alla eventuella frågor. I detta skede får du bland annat ta del av planlösningar, priser och materialbeskrivningar.
När VIP-säljstarten är genomförd och alla VIP-kunder har fått möjlighet att teckna avtal publicerar vi eventuella kvarvarande lägenheter på Hemnet och bjuder därmed in allmänheten att köpa.

3. Bokningsavtal

Ibland är det första avtalet som tecknas ett bokningsavtal. Detta avtal tecknas då projektets kalkyler inte är helt klara eller då alla detaljer i projektet inte är helt spikade. Ett bokningsavtal innebär att en viss bostad är bokad åt dig och detta avtal är inte bindande. I samband med bokningsavtalet erläggs en bokningsavgift om 20 000kr.

4. Förhandsavtal

När föreningen har en intygsgiven kostnadskalkyl erbjuds du att teckna förhandsavtal. Förhandsavtalet är juridiskt bindande.

I samband med tecknande av förhandsavtalet betalar du ett förskott till föreningen. Vanligtvis är detta 50 000kr.

5. Upplåtelseatval

När föreningens ekonomiska plan är intygsgiven och registrerad hos bolagsverket tecknas Upplåtelseavtalet. Vanligtvis tecknas upplåtelseavtalet ca sex månader innan tillträdet. När upplåtelseavtalet är tecknat är du medlem i bostadsrättsföreningen. I samband med detta betalas en handpenning på 10% av köpeskillingen. Naturligtvis med avdrag för det som redan betalats in till föreningen.

6. Kontaktperson

Det personliga engagemanget är viktig för oss. Därför får du som köpare av en bostadsrätt från Franka Bostad en personlig kontaktperson som du kan vända dig till om du har frågor eller funderingar. Du får även regelbundet information via nyhetsbrev om vad som händer i projektet. Detta är väldigt uppskattat av våra köpare.

7. Byggplatsbesök

Vi vet att ni som köpare är spända på att få uppleva era nya hem. Under förutsättning att vi på ett säkert sätt kan genomföra det så bjuder vi in er att besöka bygget en tid innan tillträdet.

8. Efterbesiktning

Inför tillträdet genomförs flera besiktningar av lägenheterna och normalt erbjuds du att vara med vid efterbesiktningen. Besiktningen utförs av en auktoriserad och oberoende besiktningsman.

9. Tillträde

Det är på tillträdesdagen som slutlikviden för bostaden ska vara föreningen tillhanda. Senast tre månader innan tillträdet informerar vi dig om vilken dag som du får flytta in i din nya bostad. Du får då ett datum och en tid då du kan parkera en flyttbil och nyttja hissen för att flytta in dina möbler.

Vi på Franka Bostad finns på plats för att välkomna dig, lämna över nycklarna och för att gå igenom din bostad.

10. Garantibesiktning

Efter ca två år genomförs en garantibesiktning. De eventuella garantifel som då upptäcks åtgärdas utan kostnad av entreprenören. Besiktningen genomförs av en auktoriserad och oberoende besiktningsman.

Trygghetspaketet

Du vet väl om att vi dessutom har ett trygghetspaket för att den nya bostadsrättsförening ska få en stabil start. Bra eller hur!

 

 

Genomtänkt.

Vi lägger stor möda vid att våra bostäder ska uppfylla våra kunders och inte minst våra egna höga krav på en bra bostad. En bostad som en komposition av många olika delar som samspelar. Att få delarna att samspela till en väl fungerande helhet är utmanande. Men det går.

Hållbart.

Vi bygger oftast med trä, installerar energieffektiva vitvaror, återvinner värme och installerar bergvärme där det är möjligt. Skapar utrymme för återvinning och ställer krav på våra leverantörer. Miljöinitiativen bidrar inte enbart till en hållbar framtid utan även ett bra inomhusklimat, möjlighet till gröna lån och lägre driftskostnader.

Tryggt.

Det ska kännas tryggt att köpa en bostad. Genom vårt personliga engagemang tar vi väl hand om bostadsprojekten under hela byggnationen och lämnar över bostadsrättsföreningarna med trygg ekonomi.

Med omtanke.

Vi på Franka Bostad bryr oss. Vi vill att du som kund ska känna att vi verkligen försökt att skapa en riktigt bra bostad och byggnader som bidrar positivt till grannskapet.

Franka Bostad utvecklar bostäder i radhus och flerfamiljshus av god kvalitet i svenska tillväxtregioner. Varför? För att alla förtjänar en bra bostad. Våra bostäder är utvecklade med omtanke, väl genomtänkta och aldrig tråkiga.

Vi som står bakom Franka Bostad har mångårig erfarenhet av att utveckla bostäder. Genom att starta verksamheten med hög kompetens avseende projektutveckling och genomförande växer Franka Bostad organiskt med skickliga medarbetare och fina projekt. Franka Bostad bildades 2019 av Erik Karlin, Adelina Mehra och Björn Bruér.

Franka projekt
Franka projekt

Våra bostadsprojekt.

  • Alla projekt
  • Till salu
  • Kommande
  • Slutsålda
Kommande
Gävle
Östra Kungsbäcken

18 fina radhus i Östra Kungsbäcken tillsammans med Kaminsky Arkitekter med extra stort fokus på grannskapet och gemensam gård.

Kommande
Tumba
Tumba

13 st radhus i bostadsrättsform.

Kommande
Tyresö
Tyresö

Vi arbetar just nu med utvecklingen av ett nytt område med radhus och lägenheter i Tyresö. Totalt ca 70 bostäder. Vill du vara med och påverka, maila hej@frankabostad.se

Kommande
Sollentuna
Väsjön – Sollentuna

På en kulle med utsikt över sjön planerar vi ett flerbostadshus med ca 70 lägenheter.

Visa fler bostadsprojekt

Vi bygger smarta, genomtänkta & hållbara bostäder runt om i Sverige.
Hus du vill bo i!

Vi berättar mer om Franka Bostad

Vill du ha löpande info om Franka Bostads bostadsprojekt?

Ja, absolut!